top of page

Van Voorhouterwegkerk naar Petrakerk (1959).

 

De (houten) gereformeerde kerk aan de Voorhouterweg, die in 1931 in gebruik genomen en in 1959 buiten gebruik gesteld werd.

Intussen werd het ook voor de kerkenraad en de Commissie van Beheer ‘pijnlijk duidelijk’ dat de in 1931 door Egbert Reitsma gebouwde (houten) Voorhouterwegkerk – bedoeld als noodkerk – nodig ingrijpend verbouwd moest worden. Daartoe werd door het architectenbureau Verloop & Van der Mey uit Katwijk een plan gemaakt. Op zondag 28 december 1958 werd in de ‘houten kerk’  de laatste dienst gehouden, waarna met de zeer ingrijpende herbouw kon worden aangevangen. In de Maranathakerk werden gedurende die tijd dubbele diensten gehouden. Bijna een jaar later – op 24 november 1959 – kon de verbouwde Voorhouterwegkerk opnieuw in gebruik genomen worden, maar nu onder de naam ‘Petrakerk’. Het houten gebouw was verdwenen en herbouwd als stenen kerk.

PETRAKERK RIJNSBURG IN DE VERKOOP

Tot 27 maart 2017 openbare inschrijving.

 

De kerkenraad van de Gereformeerde Kerk te Rijnsburg is op zoek naar een nieuwe eigenaar voor de Petrakerk aan de Korte Voorhouterweg.

 

De gereformeerde Petrakerk in Rijnsburg, die in 1959 in gebruik genomen werd en waar op 8 mei 2016 de laatste dienst gehouden werd.Het kerkgebouw wordt, net als de Maranathakerk, sinds mei niet meer voor diensten gebruikt. Alleen de Immanuëlkerk is nog in gebruik.

 

Tot en met maandag 27 maart 2017 kunnen aspirant kopers door middel van een openbare inschrijving een bod op de kerk doen: ‘We hebben daar bewust voor gekozen, zodat iedereen de mogelijkheid heeft mee te doen’, zegt Daan van Egmond, mede-voorzitter van de kerkenraad. Volgens hem waren er al drie geïnteresseerden. Dat zouden er mogelijk meer worden, omdat een en ander via een advertentie in de plaatselijke krant is aangekondigd. Aan de kerkenraad het laatste woord wie de nieuwe eigenaar van de Petrakerk wordt.

bottom of page